Aanrecht of Aanrechtblad?

Aanrecht of aanrechtblad.

Aanrecht of aanrechtblad? Aanrechtblad-kopen.nl probeert haar site zo informatief mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat u als klant niet verder hoeft te zoeken naar een betrouwbare leverancier. Als website zijnde is er altijd een tweestrijd, een goed informatieve site , of een SEO site wat wil zeggen dat de vindbaarheid op google hoog is. In beide gevallen zal u bij ons enkel juiste informatie vinden. Naast onze parate vakkennis over natuursteen doen wij ook veel research op internet.

Maar wat is een aanrecht of aanrechtblad volgens wikipedia?

”Het aanrecht is de vaste werkplek (tafel of werkblad) in bijvoorbeeld een keuken. In het aanrecht bevindt zich meestal de gootsteen of spoelbak met daarboven een of meer waterkranen.”

Hoe is het woord aanrecht of aanrechtblad ontstaan?

Het Middelnederlandse woord aenrechten betekent opdissen van spijs en drank, maar ook wel klaarmaken, opdienen. Deze betekenis is tegenwoordig nog te herkennen in de zin ‘een diner aanrichten’. Ook werden wel de variaties aenrecht tafel of rechtbank, aenrechte, aen-recht-tafel gebruikt.

Een aanrechtbank was een lange smalle tafel met kastjes in de keuken. Daarop werden gerechten klaargemaakt om ze daarna op te dienen. Een aanrechttafel was iets breder en bevatte geen kastjes. In de 19e eeuw werden in de spreektaal beide vaak rechtbank genoemd, later werd aanrecht het gewone woord. Dit kon zowel ‘aanrechtbank met gootsteen’ als ‘aanrechtblad’ betekenen.

Zelfs Wikipedia roemt een aanrecht of aanrechtblad van natuursteen!

Steeds meer werkbladen van natuursteen doen hun intrede in de moderne keuken. Voor het aanrechtblad wordt vaak graniet gebruikt. Graniet is bijzonder waterafstotend, uiterst hygiënisch en bestendig. De natuurlijke structuurverschillen maken ieder werkblad uniek. Afhankelijk van het uiterlijk en de samenstelling wordt graniet in veel verschillende prijsklassen aangeboden en verkocht.

Een marmer aanrecht?

Marmeren aanrechtbladen komen iets minder vaak voor. Het is niet erg waterafstotend en wordt daarom niet aanbevolen op plaatsen waar veel water terecht kan komen. Vervelende vlekken die niet meer weggaan zouden het resultaat kunnen zijn.

Of toch een Beton aanrecht?

Vrij nieuw als materiaal voor een aanrechtblad, maar steeds populairder is beton. Het wordt vloeibaar gemengd en in een houten vorm gegoten. Het oppervlak kan met was worden behandeld. Betonnen werkbladen kunnen tegen hitte en – als ze behandeld zijn – hebben ze met de meeste chemische middelen geen probleem. Een nadeel van betonnen aanrechtbladen kan zijn dat er makkelijker dan bij andere materialen een stukje van hoek of rand afbreekt.

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring op onze site te verbeteren.

OFFERTE