Wat is Keramiek ?

Keramiek is ontstaan door geheel vernieuwde technologieën toe te passen binnen de natuursteen branche. Voor jaren terug waren Keramiek tegels bekend, echter is het productie proces van keramiek voor aanrechtbladen totaal anders vervaardigt. De juiste benaming hiervoor is Compacte Gesinterde oppervlakken.

Welke basis materialen zitter er in Keramiek?

Waaruit bestaat Keramiek ?
1. Mineralen uit graniet, kwarts en Veldspraat. Dit is van zichzelf uit al een hard product.
2. Mineralen uit Glas.  dit zorgt voor een goed chemisch proces.
3. Natuurlijke oxiden. Deze bepalen de uiteindelijke kleur eigenschappen.

Hoe worden bovenstaande bestanddelen uiteindelijk verwerkt tot keramiek?

De technologie van het sinteren die TheSize ontwikkeld heeft om Neolith te kunnen creëren, doet in een paar uur hetzelfde als wat er gebeurt in het natuurlijke proces waarin na verloop van duizenden jaren steen gevormd wordt. De hierboven genoemde materialen worden onderworpen aan zeer hoge druk en temperaturen.
In de eerste fase gaat de massa grondstoffen door een pers, waar een kracht/druk van bijna 400 bar toegepast wordt.
In de tweede fase gaat de zo ontstane plaat in een oven met een temperatuur van meer dan 1.200°C. In dit proces ontstaat een ultra-compact oppervlak, met een door-en-door dessin in de gehele massa van de plaat (17 kleuren zijn er op het moment).

Welke toepassingen ?

Door het formaat en de fysisch-mechanische eigenschappen is dit type product ideaal voor een oneindig aantal toepassingen binnen en buiten, zowel voor de woonomgeving als voor de bedrijfsomgeving: werk- en aanrechtbladen, vloeren, wanden, gevels, meubilair. Laat je fantasie maar werken!

Wat er zo speciaal aan Neolith Keramiek?

Neolith is een oppervlak met hoog rendement, een groot formaat en geringe dikte. Het is een product met superieure fysische en mechanische eigenschappen dat zich kan meten met iedere standaard of specificatie die er actueel op de markt is, of zelfs beter presteert.Neolith kan overal gebruikt worden, voor werk- en aanrechtbladen in de keuken, in de badkamer, voor bekleding binnen en buiten, vloeren met grote afmetingen, meubilair of gevels. De collectie biedt keuze uit meer dan 40 modellen die verkrijgbaar zijn in 4 verschillende afwerklagen.

Geef een reactie