AANRECHTBLAD INSTALLEREN

Als u een aanrechtblad van natuursteen wilt kopen, dan zult u niet alleen rekening moeten houden met de kwaliteit van de steen zelf, maar ook de kwaliteit van de installatie. Een aanrechtblad installeren is niet iets wat u even zelf binnen een uurtje voor elkaar krijgt. Zelfs als u een ervaren vakman bent, kunt u het niet alleen af. U heeft dus een heel team nodig om deze klus voor elkaar te krijgen.

Een aanrechtblad installeren moet professioneel gebeuren

Het is van groot belang dat het installeren van een aanrechtblad professioneel gebeurd. Wij bieden wellicht aanrechtbladen, tafelbladen, badkamerbladen en vensterbanken aan voor een zeer schappelijke prijs maar toch is het eeuwig zonde als één of meerdere stenen sneuvelen tijdens de installatie. Bovendien zult u dan een aantal weken moeten wachten voordat u weer verder komt. Kortom, een zeer ongelukkige situatie.

Het is echter ook een zeer reële situatie als u zich bedenkt hoe zwaar werkbladen van graniet, composiet en andere steensoorten zijn. Een keukenblad van een meter lang heeft ongeveer een gewicht van 50 kilogram. En aangezien een aanrecht meestal een paar meter lang is, zit u al snel op een paar honderd kilo aan stenen. Dat tilt u echt niet zomaar in uw eentje over een drempel.

Een aanrechtblad installeren – Natuursteen is niet onverwoestbaar

Waar u tevens rekening mee moet houden is dat natuursteen, ongeacht de extreme bestendigheid van stenen als keramiek, niet onverwoestbaar is. Als u een keukenplaat op de grond laat vallen, dan bestaat de kans dat er een dikke barst zichtbaar is of, nog erger zelfs, deze door het midden breekt.

Daarnaast is het niet uitzonderlijk wanneer de keukenbladen al voordat zij voor het eerst in gebruik genomen zijn meerdere oneffenheden hebben. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door het onverantwoord verplaatsen van de zware stenen of het foutief monteren van de aanrechtbladen. De conclusie is dus – laat het over aan de professional.

Een aanrechtblad installeren – wat kost dat nu?

Als u bij ons een offerte aanvraagt voor het leveren van een aanrechtblad, dan zitten de kosten voor het installeren ervan niet inbegrepen. We laten namelijk de keus aan u of u gebruik wilt maken van deze dienst. Wilt u echter meer weten over het laten monteren van uw werkbladen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van onze installatie service, dan krijgt u overigens waar voor u geld. Ons team bestaat enkel uit ervaren en bedreven vakmensen die al jaren dag in, dag uit keukenbladen en andere natuurstenen oppervlakken netjes en zonder resten installeren. We kiezen dus niet voor goedkope uitzendkrachten die wel de wil maar niet de know-how en de ervaring hebben. Zo besparen we u een hoop ellende.

Prijstabel montages, demontages en bezorgingen*

Montage: 1 bladdeel  2 bladdelen  3 bladdelen of meer 
Montage door één monteur € 325,- € 350,- € 375,-
Montage door twee monteurs € 400,- € 425,- € 450,-
Montage in Belgie € 375,- € 400,- € 425,-
Montage niet door ons geleverde spoelbak + € 25 + € 25 + € 25
Demontage:
Demontage oude keukenblad door één monteur € 100 € 150 € 175
Demontage oude keukenblad door twee monteurs € 175 € 225 € 250
Bezorgen:
Bezorgen in Nederland binnen 100km / 1 uur € 95 € 95 € 95
Bezorgen rest van Nederland (behalve wadden) € 125,- € 125,- € 125,-
Bezorgen in België / Waddeneilanden  € 150  € 150  € 150

* De prijs is inclusief 21% BTW.