Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn termen die te pas en te onpas worden gebruikt. Aanrechtblad-kopen.nl hecht geen waarde aan mooie praatjes, maar verricht liever daden.
Natuursteen is een natuurlijk product dat duizenden tot zelfs miljoenen jaren nodig heeft om gevormd te worden. Verantwoord omgaan met de natuur, onze samenleving en de bedrijfsvoering is voor ons belangrijk. Wij willen bijdragen aan het verbeteren van het natuurlijk leefklimaat en de circulaire economie zoveel mogelijk stimuleren.

Natuur en duurzaamheid

Bij het leveren van natuursteen houden wij op alle fronten rekening met mens, materiaal en het milieu. Dit begint met voor iedereen toegankelijke maatregelen als de keuze voor een goed geïsoleerd pand, afval scheiden bij de bron, verantwoord omgaan met energie & water en het reduceren van CO2 door een slimme routeplanning. Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare grondstoffen bij de nieuwbouw en inrichting van onze panden. Waar onze bladen voorheen werden verpakt met single use houten bokken, wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van verstelbare transportbokken die voortdurend kunnen worden hergebruikt.

Duurzaamheid van materialen

Aangezien de van oudsher bekende natuursteensoorten als marmer en graniet decennia nodig hebben om te ontstaan zijn wij van Aanrechtblad-kopen.nl op zoek gegaan naar samengestelde materialen die gemaakt zijn van onuitputbare bronnen. Hierbij kan worden gedacht aan beton, composiet, dekton en terrazzo.

Onze medewerkers zijn daarnaast al geruime tijd aan het kijken naar de mogelijkheden van werkbladen uit gerecycled biologisch materiaal. Zodra biobased composiet in een dermate ver stadium is dat het optisch, technisch en economisch gezien een interessant product wordt om als werkblad in te zetten wordt ons assortiment hiermee uitgebreid. Benieuwd naar de definitie van Biobased Composieten? Lees het artikel van de Wageningen Universiteit. Aanrechtblad-kopen.nl heeft veel gesprekken met haar leveranciers om de ontwikkelingen op het gebied van Biobased Composieten te bespreken.

Logo-Aanrechtblad-kopen

Circulaire economie

Aanrechtblad-kopen.nl levert een actieve bijdrage aan de verschuiving van een lineaire- naar een circulaire economie. Het traditionele model van produceren, consumeren en vervolgens weggooien past niet in ons straatje. Bij Aanrechtblad-kopen.nl ziet de cirkel van de levensduur van aanrechtbladen er als volgt uit:

  1. Nadenken over een duurzaam ontwerp;
  2. Verantwoord produceren;
  3. Restmaterialen van productie aanwenden voor hergebruik;
  4. Verantwoord transporteren;
  5. Verantwoord monteren;
  6. Restmaterialen van montage aanwenden voor hergebruik;
  7. Consumeren (het daadwerkelijke gebruik van uw blad);
  8. Zorgvuldig demonteren;
  9. Verantwoord transporteren;
  10. Uw werkblad indien mogelijk recyclen voor hergebruik, het liefst met toegevoegde waarde.

Duurzaamheid in de bedrijfsvoering

Duurzaamheid zit diep in onze bedrijfscultuur verweven. Bij natuur en duurzaamheid las u al over ons goed geïsoleerde pand en het reduceren van verbruik van energie. Naast het beperken van de uitstoot van CO2 met onder meer de slimme planning van routes van de monteurs stimuleren wij onze medewerkers hun CO2 voetafdruk te verkleinen.

Het team van Aanrechtblad-kopen.nl investeert veel tijd in het duurzamer maken van de leveranciersselectie. Wij scherpen voortdurend ons beleid voor de selectie van partners aan. Zo denken we vandaag aan de wereld van morgen.

OFFERTE AANVRAGEN OFFERTE AANVRAGEN