Keukentrends van 2020

2020, een nieuw jaar met veel woontrends. We zien dat trends die al langer aan een opmars bezig waren doorzetten. Maar we zien ook dat zich nieuwe trends aan het ontwikkelen zijn op de markt. We hebben onderzocht welke trends dit jaar écht naar voren komen en hebben ze hier overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Woonkeuken

De verschuiving was al langere tijd gaande, maar nu zien we steeds vaker dat de keuken de grootste ruimte in huis is. De keuken wordt niet meer alleen gebruikt om in te koken maar is nu multifunctioneel. Uiteraard is de keuken nog steeds de plek om te koken maar hij wordt ook gebruikt om in te eten, borrelen en relaxen. Met de keuken als centrale plek in huis wil je natuurlijk dat deze perfect aansluit op de rest van de woning. We zien dan ook steeds vaker dat de materialen die in de keuken worden gebruikt, ook terugkomen in de rest van de woning. Daardoor worden stijlen gemixt. Dit maakt uw keuken één geheel met de rest van het huis en geeft het geheel een persoonlijk tintje. Iedereen heeft immers een andere stijl.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt al jaren een rol in het dagelijks leven. Nieuw is echter dat deze trends zich nu naar de keuken beweegt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer de hele keuken te vervangen maar alleen de frontjes of het keukenblad. Op die manier zijn we met elkaar bewust bezig voor de wereld van morgen. Daarnaast gaan we steeds vaker op zoek naar materialen zonder schadelijke stoffen en manieren om oude elementen te hergebruiken. Zo is Aanrechtblad-kopen.nl ook altijd op zoek naar manieren om oude werkbladen te recyclen. Andere manieren om over te schakelen naar een duurzame variant zijn werkbladen van onuitputbare bronnen. Hieronder vallen beton, composiet, Dekton en terrazzo. Bij al deze steensoorten gaan schoonheid en duurzaamheid hand in hand.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke producten maken een grote opmars in 2020. Denk aan steensoorten zoals marmer en graniet in een prachtige combinatie met natuurlijke materialen zoals warme houtsoorten en zelfs grassen. Natuurlijke materialen hebben een uitgesproken warme sfeer en dragen bij aan een positief klimaat in uw keuken. We laten ons massaal inspireren door de natuur want daar vinden we de mooiste verschijnselen. En dat zien we terug in de keukens van dit jaar. We gaan ook steeds vaker de combinatie aan. Zo zien we veel messing spoelbakken in combinatie met donkere bladen en houten frontjes. Op die manier kunnen we stijlen op een prachtige manier met elkaar combineren.

Donkere kleuren

Warme donkere kleuren zoals diepblauw en terracotta zijn een ware lust voor het oog. In combinatie met donkere steensoorten komen deze kleuren het mooiste tot hun recht. Daarnaast blijft ook in 2020 een verschuiving naar zwart aan de orde. Witte keukens maken plaats voor zwarte varianten met een prachtige luxe uitstraling. Zwarte kleuren zien we vaak terug in combinatie met natuurlijke materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mat zwart keukenblad op prachtige kastjes van donker hout? Niet alleen de keuken maakt plaats voor donkere kleuren, ook de apparatuur doet dat. Zwart past in iedere woonstijl. Of je nu van natuurlijke kleuren houdt of niet.

Hoe je jouw nieuwe keuken nu ook voor ogen hebt, samen kunnen we er iets moois van maken. Of je nu let op duurzaamheid door alleen het blad te vervangen of gaat voor een geheel nieuwe keuken met natuurlijke elementen en warme kleuren. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Dan gaan we kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring op onze site te verbeteren.