Zelf uw werkblad inmeten?

Keukenbouwer-tekening

Gaat uw een nieuw werkblad inmeten? Als u wilt besparen op uw budget dan kunt u dit zelf doen. Veel heeft u hier niet voor nodig, maar een rolmaat, pen, papier en een scherp oog zijn cruciaal. Het inmeten van een werkblad is een precies werkje. Naast de exacte maatvoering en een nauwkeurige bepaling van alle uitsparingen moet u rekening houden met alle hoeken van het werkblad. We leggen u graag uit hoe u dit het beste kunt doen?

Stappenplan

Stap 1: Als u begint met inmeten van uw aanrechtblad, begin dan aan de achterzijde. Is het in te meten werkblad een eiland? Begin dan aan de langste zijde. Meet zowel de voor- als de achterkant van uw keuken. Als beide maten gelijk zijn dan kan u ervan uit gaan dat de muren haaks zijn. Mocht de ene muur langer zijn dan de ander dan is het belangrijk om uit te zoeken welke muur er niet haaks staat.

Stap 2: Meet vervolgens de diepte van uw keuken. Doe dit op verschillende plaatsen. Zo weet u zeker dat het blad de juiste diepte heeft en de keuken goed tegen de muur staat. Komen de verschillende dieptes niet overeen? Dan is het belangrijk om uit te zoeken waar de keuken (nog) niet goed staat.

Stap 3: Meet de hartmaten op van de kookplaat, spoelbak en kraan. Dit kunt u doen door in het midden van de kast een streepje te zetten. Zo zitten uw kookplaat, spoelbak en kraan altijd in het midden van uw kastje. Met deze maten zorgen wij voor de juiste uitsparingen in uw werkblad.

Stap 4: Geef op de tekening duidelijk aan welke zijdes er afgewerkt moeten worden en hoe dik het blad moet worden. Houd bij de dikte van uw blad rekening met eventueel stopcontacten die zich net boven het aanrecht bevinden. Deze zouden door een té hoog werkblad in de weg kunnen komen te zitten.

Stap 5: Wordt het werkblad afgemaakt met een smetplint en/of achterwand? Meet deze dan op dezelfde manier in. Houd ook hierbij rekening met eventuele obstakels op de muur. Geef de maten van de smetplint en/of achterwand duidelijk aan op de tekening. Houd bij deze stap ook rekening met eventuele vensterbanken in uw keuken.

Alles juist op papier?

Stuur uw bevindingen naar Aanrechtblad-kopen.nl. Dit kunt u doen door de tekening in te scannen en een mail te sturen naar info@aanrechtblad-kopen.nl. Als u al een offerte heeft ontvangen dan passen we deze zo snel mogelijk aan. Heeft u nog geen offerte van ons ontvangen? Dan gaan we hier direct mee aan de slag! Voordat Aanrechtblad-kopen.nl begint met de productie van uw nieuwe werkblad krijgt u altijd een begrijpelijke tekening van ons. Hierop staan het materiaal en alle maten nog eens duidelijk aangegeven. Als u de offerte en de tekening akkoord bevindt sturen wij deze door. Als het productieproces eenmaal is gestart kan er helaas niets meer gewijzigd worden.

Laat het inmeten

Zelf inmeten blijk toch niet helemaal uw ding? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Wij beschikken over ervaren monteurs die hun vak bijzonder goed verstaan. Onze monteurs meten uw werkblad zeer nauwkeurig in en krijgen bovendien een goed beeld van de situatie ter voorbereiding op de montage. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van moderne tekentechnieken om de zagerij van juiste input te voorzien.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring op onze site te verbeteren.