Dekton

Dekton kent verschillende voordelen, maar er zijn ook nadelen. Bent u op zoek naar een nieuw Dekton keukenblad, Dekton badkamerblad of Dekton balieblad? Aanrechtblad-kopen.nl helpt u graag met het maken van de juiste keuze! Bij Aanrechtblad-kopen.nl krijgt u een transparant advies over elk materiaal, zodat u een materiaal uitkiest dat aansluit op uw wensen. Hieronder vindt u de voor- en nadelen van Dekton.

Voordelen Dekton

Uv-Bestendig

Één van de voordelen van Dekton is dat het materiaal UV-bestendig is. Dit houdt in dat het zowel binnen als buiten te gebruiken is. Bevindt uw werkblad zich dicht bij het raam? Geen zorgen! Dekton zal niet verkleuren.

Krasbestendig

Momenteel is Dekton één van de hardste materialen op de markt. Dekton zal niet krassen als u er met een pan eroverheen schuift of met een mes op snijdt. Toch adviseren wij het gebruik van een snijplank om uw messen tegen het nóg hardere Dekton te beschermen

VLEKBESTENDIG

Dekton is niet opgebouwd met het bestandsdeel hars. Waar bijvoorbeeld werkbladen van composiet wel vlek bestendig zijn, is Dekton daarnaast ook nog bestand tegen chemicaliën als bleekmiddel, ovenreiniger en andere agressieve middelen.

TEMPERATUUR

Dekton is hittebestendig. Warme pannen en/of ovenschalen kunnen zonder problemen op het blad geplaatst worden zonder enige kans op schade. Daarnaast is Dekton ook bestand tegen extreme kou.
SLIJTVAST
Dekton is één van de hardste materialen en is hierdoor bijzonder slijtvast. Bij Dekton hoeft u gedurende de gehele levensduur niks aan het oppervlak toe te passen.

BUIGVAST

Dekton is zeer buigvast. Heeft uw een keukeneiland met een overhangende bar? Tot 30 cm is dit zonder ondersteuning mogelijk!

WATERDICHT

Dekton heeft een homogeen oppervlak, dit houdt in dat het oppervlak compleet gesloten en dus niet poreus is. Hierdoor is dit materiaal zeer hygiënisch en makkelijk schoon te houden.