Wat is Dekton precies voor materiaal?

Dekton is het resultaat van jarenlang uitgebreid onderzoek naar de perfecte natuursteen. In de laboratoria van Cosentino is men er in geslaagd om de omstandigheden waarin natuurstenen als graniet en marmer miljoenen jaren geleden zijn gevormd in de aardbol zo goed mogelijk na te bootsen.
Met behulp van deze technologie, Particle Sintering Technology (PST), worden glas, porselein en kwarts samengesmolten in één materiaal. Bovendien ontstaat er bij dit proces een chemische reactie waardoor de hardheid en sterkte van het eindproduct nog verder wordt verbeterd.
Het resultaat is Dekton, een natuursteen dat op het moment het meest onverwoestbare materiaal is in de wereld van keukenbladen en ook dit materiaal kunt u bij ons aanschaffen.

Alle voordelen van Dekton op een rij

Zoekt u een aanrechtblad dat niet kan krassen, tegen hitte kan, en absoluut vlekvrij is en blijft?! Dekton is het antwoord.
Dekton kan nog het best vergeleken worden met keramiek, maar dan nog harder en beter bestand tegen de hitte. Bovendien is het volledig waterdicht. Zelfs op microscopisch niveau zijn er geen microdefecten zichtbaar, waardoor het materiaal volledig homogeen is. Hierdoor kan er geen vocht in het blad trekken en blijven bacteriën tot aan het oppervlak zodat u deze eenvoudig kunt opvegen.

Heeft Dekton ook nadelen?

Er is een vraag die onherroepelijk naar boven komt: heeft het überhaupt nadelen? Als we puur oordelen op fysieke kwaliteiten, dan heeft het materiaal geen minpunten. Enkel bij een onderbouwspoelbak kan het stootgevoelig zijn als hier een ander hard materiaal tegenaan stoot. Dit is echter ook bij andere materialen het geval.

Offerte?

Bent u nieuwsgierig wat aanrechtblad-kopen.nl voor u kan betekenen? U kunt vrijblijvend een offerte opvragen . Deze sturen wij u doorgaans binnen 48 uur.