GRANIET KEUKENBLAD | Een graniet keukenblad kopen

Graniet keukenblad kopen doet u op aanrechbtlad-kopen.nl. Bij ons bent u op de juiste plek als u een graniet keukenblad wilt kopen. Graniet is een materiaal dat prima past bij een keuken en daarom zijn keukenbladen van graniet een populaire keus bij onze klanten.

U kunt bij ons overigens niet alleen granieten keukenbladen kopen maar ook andere bladen van graniet. Het gesteente wordt geroemd om haar unieke uiterlijk en kan dus voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Neem voor meer informatie contact op met onze klantendienst.

Hieronder vindt u de complete verzameling van onze graniet stenen. Klik op een afbeelding van een steen voor extra informatie zoals de beschikbare afwerkingen en een opsomming van de eigenschappen.

Graniet Keukenblad | Over het ontstaan van graniet

Graniet is een echte natuursteen en wordt dan ook niet in een fabriek gemaakt, maar uit de aarde gehaald. Het gesteente heeft miljoenen jaren de tijd gekregen om zich om te vormen tot het graniet zoals wij dat vandaag kennen. Het vormingsproces van graniet is dus een tamelijk lang proces geweest.

Het ontstaan van graniet is het resultaat van het samensmelten van verschillende mineralen, met als belangrijkste mineralen kwarts, veldspaat, muscoviet en biotiet, welke in het kokend hete magma aanwezig waren. Daarna is het materiaal onder hoge druk afgekoeld tot het ijzersterke gesteente dat wij nu kennen.

Graniet Keukenblad | Het bijzondere uiterlijk van graniet

Met een paar geologische tijdperken de tijd om zichzelf te ontwikkelen, is graniet een gesteente dat qua uiterlijk niet te evenaren is. U kunt bij ons keramieken keukenbladen kopen met een uitstraling die overeen komt met graniet, maar het blijft niet hetzelfde.

Eén van de charmes van deze natuursteen is dat geen enkele graniet steen identiek is. Ieder graniet keukenblad heeft dan ook een uniek uiterlijk, ongeacht het feit dat u voor een bepaalde variant van graniet kiest.

Een andere reden waarom veel mensen voor graniet kiezen, is het rauwe, ongerepte uiterlijk van graniet. Graniet brengt het kenmerkende uiterlijk dat men verwacht van en koppelt aan natuursteen. De steen is in verschillende grijstinten en meerdere, natuurlijke kleuren te krijgen en heeft een korrelige textuur.

In onze selectie van graniet stenen, welke hieronder kunt vinden, ziet alle verschillende varianten die wij verkopen terug.

Graniet Keukenblad | Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Het is natuurlijk belangrijk dat een keukenblad er mooi uit ziet maar het moet ook praktisch zijn. Op dit vlak scoort graniet ook behoorlijk goed. Voor een keukenblad is het belangrijk dat het blad geen krassen oploopt, goed bestand is tegen hitte en waterdicht is. Graniet van nature al extreem hard en hittebestendig en door een keukenblad van graniet te impregneren, is deze ook waterdicht.

Dit zijn overigens niet de enige voordelen van graniet. Deze natuursteen heeft namelijk nog vele andere voordelen. Zo zal een graniet keukenblad nauwelijks slijten, waardoor het ontzettend duurzaam is en is het prima bestand tegen flinke stoten van zware objecten.

Graniet is dus ook een erg praktische steen. Het is wat aan de zware kant, maar zodra uw graniet keukenblad eenmaal geïnstalleerd is, merkt u hier vrij weinig van.

Graniet keukenblad | Een graniet keukenblad kopen

Bent u ervan overtuigd dat een graniet keukenblad de beste keuze is en wilt u dus een graniet keukenblad aanschaffen? Dat gaat heel makkelijk! Vraag in dat geval nu een offerte aan op onze offerte pagina. Vul het formulier zo compleet mogelijk in en stuur het naar ons op. We voorzien u zo snel mogelijk van een mooie prijs.