WAT MAKEN WERKBLADEN VAN GRANIET OF COMPOSIET ZO GESCHIKT?
Graniet of composiet? Als u een kijkje neemt op onze site en rondneust in ons assortiment valt u vast wat op. U zult ontdekken dat een groot deel van onze aanrechtbladen, tafelbladen, badkamerbladen en vensterbanken vervaardigd zijn van graniet of composiet. Van laatstgenoemde bieden wij meerdere merken aan waaronder Silestone.
Waarom zijn graniet en composiet zo dominant in de markt van natuurstenen werkbladen? Om die vraag te beantwoorden, zullen we beide materialen nader moeten kijken.
Waarom worden werkbladen van graniet of composiet steeds populairder?
Graniet of composiet zijn steeds vaker en sterker vertegenwoordigd in de keuken en andere onderdelen van het huis. Dankzij nieuwe geavanceerde technieken en apparatuur zijn de prijzen van het vervaardigen van werkbladen van graniet of composiet vergeleken met tien jaar geleden flink in prijs gezakt. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze prijzen en u zult zien hiermee bedoeld wordt.
De afname in prijs is echter niet de voornaamste oorzaak van de opkomst van graniet of composiet. Beide materialen zijn ontzettend duurzaam en sterk. Dit betekent dat een aanrechtblad van één van deze materialen erg goed bestand is tegen invloeden van buiten af zoals gekookt water, een scherp mes en of het laten vallen van een zwaar object op het opperlvak. In het geval van een graniet of composiet oppervlak zal er na afloop niets te zien zijn.
Waarom zijn werkbladen van graniet of composiet zo sterk?
Graniet of composiet zijn op een volledig andere manier ontstaan. Graniet wordt in de vorm van graniet steen uit de aarde ontgonnen en daarna verwerkt. Het gesteente is miljoenen jaren geleden op die plek ontstaan onder de extreme omstandigheden binnen de aardkorst. Composiet vindt haar oorsprong echter in een natuursteen fabriek waar verschillende materialen samengevoegd om uiteindelijk het extreem duurzame composiet materiaal te vormen.
Beide materialen hebben echter één overeenkomst en dat is de aanwezigheid van kwarts. Composiet is zelfs voor 93% opgebouwd uit kwarts en het mineraal is ook in grote hoeveelheden aanwezig in graniet. Kwarts is, op ruwe diamant na, het hardste materiaal ter wereld. Daarom zijn werkbladen die vervaardigd zijn van kwarts extreem sterk en hard en dus ideaal als keukenblad aangezien deze intensief gebruikt zullen worden.
Wat zijn de overige verschillen tussen graniet of composiet?
Zowel composiet of graniet zijn opgebouwd uit kwarts en dus heel erg sterk. Hierbij houden de overeenkomsten echter op. Graniet heeft een rauwe, natuurlijke uitstraling omdat het gesteente door Moeder Aarde zelf is gevormd. Onder de gepolijste toplaag ziet u de nerfen, aders en holtes die inherent zijn voor een graniet steen. Omdat het gesteente in de diepste krochten onder de aardkorst is gevormd, en dus niet massaal in een fabriek is geproduceerd, is geen enkele steen hetzelfde.
Composiet wordt daarentegen in de fabriek gevormd en is het resultaat van jaren lang onderzoek naar natuursteen en processen voor het produceren van een steen die zowel hard als waterdicht is. Het resultaat is composiet materiaal. Composiet is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen en is, dankzij de nieuwste technieken, al lang niet meer zo duur als het vroeger was, toen de techniek nog in zijn kinderschoenen stond.
Is een werkblad van graniet of composiet een verstandige keus?
Als u van plan bent om jaren lang met één aanrechtblad te doen, dan is graniet of composiet een uitstekende keus. Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze werkbladen dat wij 5 jaar garantie aanbieden op alle natuursteen producten in ons assortiment.
Wilt u meer weten over graniet of composiet? Bekijk dan ook onze videosectie waar de verschillen tussen de twee opnieuw voor u worden uitgelegd. Wilt u direct door naar het aanschaffen van een aanrechtblad, vul dan nu meteen ons offerteformulier in.