GRANIET

Graniet tafelblad | Een graniet tafelblad kopen

Een graniet tafelblad kopen is een goed plan als u een tafelblad wilt dat sterk als staal is en alsnog een natuurlijke uitstraling heeft. aanrechtblad-kopen.nl voorziet u van de meest prachtige tafelbladen van graniet. U kunt echter bij ons ook terecht voor andere materialen zoals composiet en keramiek.

Graniet is een uitstekende keuze voor een oppervlak. U kunt dan ook bij ons niet alleen een graniet tafelblad kopen, maar ook andere producten van deze natuursteen shoppen. We hebben badkamerbladen, vensterbanken, keukenbladen en nog veel meer.

Hieronder vindt u meer informatie over graniet. Mocht u echter meer willen weten of met een vraag zitten, schroomt u dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice of onze FAQ te bekijken.

Graniet tafelblad | De oorsprong van graniet

Van een graniet tafelblad verwacht u dat het basismateriaal, de natuursteen, afkomstig is uit de grond. Dit is echter niet altijd het geval. Door natuurstenen met elkaar of kunststof materialen samen te smelten kunnen extreem duurzame stenen zoals Dekton, composiet en keramiek gerealiseerd worden.
Graniet is echter een natuursteen die in haar originele vorm verwerkt wordt.

In de natuursteen fabriek wordt dus gewerkt met blokken van graniet welke rechtstreeks uit de aardkorst zijn gehaald. Deze massieve rotsen van graniet zijn echter niet zomaar ontstaan. Over de vorming van graniet zijn miljoenen jaren heen gegaan. Door de extreme hitte in de mantel van de aarde zijn mineralen als kwarts, veldspaat en mica in de stromende magma samengesmolten. Dit mengsel is over deze zeer lange periode en onder extreme druk uitgehard en afgekoeld.

Het bovenstaande proces heeft ervoor gezorgd dat graniet niet alleen steen is met een uniek uiterlijk, maar ook een steen dat bijzonder hard en slijtvast is.

Graniet tafelblad | Meer over fysieke eigenschappen

Een graniet tafelblad kopen is een uitstekende investering wanneer het tafelblad tegen een stootje moet kunnen. Graniet is namelijk, vanwege haar kristalstructuur en de aanwezigheid van kwarts, een extreem hard materiaal. Wanneer u een mes in een graniet tafelblad zet, dan is het het mes, en niet het blad, dat het aan het kortste eind zal trekken. Voor een graniet tafelblad, maar ook voor andere oppervlakken als een graniet aanrechtblad, is dit een belangrijk voordeel.

Graniet is sowieso goed bestand tegen de meest voorkomende oorzaken van schade aan een tafelblad. Harde stoten, hete voorwerpen, bijtende stoffen, een tablet van graniet zal niet snel een barst of een scheur vertonen en blijft dus haar kwaliteit en schoonheid behouden.
U moet er wel rekening mee houden dat graniet een poreus materiaal is.

Dit betekent dat vloeistoffen en vlekken gemakkelijk door het blad kunnen perforeren. Gelukkig passen wij in de fabriek een tegenmaatregel toe. Wanneer u dus een graniet tafelblad bij ons koopt, is deze standaard voorzien van een waterwerende toplaag.

Graniet tafelblad | Meer over het uiterlijk van de steen

Veel mensen vinden graniet een hele mooie natuursteen variant en als u met uw muis of vinger naar beneden rolt, dan kunt u ons assortiment van graniet bekijken en een mooie variant uitzoeken voor uw eettafel of tuintafel. Maar wat maakt graniet nu zo bijzonder?

Zijn het de korrels waaruit blokken van graniet zijn opgebouwd, het feit dat iedere steen van het materiaal uniek is en dat graniet niet alleen in diverse grijstinten verkrijgbaar is, maar ook in kleuren als rood, roze, bruin en zelfs groen? Een graniet tafelblad heeft een zeer speciaal uiterlijk dat u niet bij een andere steen vindt, zelfs niet bij onze keramieken tafelbladen met een graniet afwerking.

Graniet | Meer over het kopen van granieten tafelbladen

Een graniet tafelblad kopen kan een hele uitdaging zijn. Want, welke van de onderstaande stenen past nu het beste bij de sfeer van uw huiskamer of tuin? Heeft u eenmaal gevonden welke graniet tafelblad u wilt hebben, dan kunt u meteen een offerte aanvragen. Vul het formulier in en u krijgt van ons een mooi aanbod. Aanrechtblad-kopen.nl : ook voor uw graniet tafelblad!