Graniet

Bij aanrechtblad-kopen.nl kunt u naast composiet, keramiek, dekton en Terrazzo ook kiezen voor graniet.

Eén van de eerste natuurstenen in de geschiedenis

Graniet is één van de eerste natuurstenen, zowel qua gebruik als oorsprong.

De steen is namelijk letterlijk miljoenen jaren oud. Het werd gevormd toen de aarde nog één grote vuurbal was. Door het mengen van diverse mineralen, waaronder kwarts, onder extreme hitte, is het materiaal graniet ontstaan. Puur natuur en eeuwenoud!

Daar was men al vroeg in de geschiedenis achtergekomen. Al vroeg in de geschiedenis was dit materiaal prominent aanwezig met name rond het Middellandse Zee gebied. Hierdoor kwamen diverse volkeren uit de oudheid, waaronder de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen, in aanraking met dit gesteente. Zij waren gecharmeerd van het prachtige, praktische gesteente en meerdere belangrijke bouwwerken zijn dan ook van graniet gebouwd. Het materiaal heeft, omdat het al sinds mens heugenis wordt toegepast, een tijdloze doch klassieke uitstraling.

Eigenschappen granieten aanrechtbladen :

Graniet heeft veel voordelen en de nadelen van het materiaal zijn relatief eenvoudig op te vangen. Daarom is het een interessante natuursteen en een aantrekkelijke keuze voor onder andere keukenbladen. Het materiaal is erg hard en hierdoor erg kras bestendig en impact Proof.

We hebben een breed scala van granieten in ons assortiment. Dit met diverse kleuren en met verschillende patronen. Ook de afwerking kan u bij Aanrechtblad-kopen.nl zelf bepalen. Zo kan graniet gepolijst, Honed, Leather , en als Ecoantik geleverd worden. De verschillen leggen we u graag uit!

Opnieuw populair dankzij moderne technologie

Ook vandaag de dag is graniet nog steeds relevant. Onze keukenbladen bewijzen dat dit ook vandaag de dag nog prima bruikbaar is voor de meest uiteenlopende toepassingen. Graniet is tegenwoordig een uitermate veelzijdig materiaal. In de natuursteen fabriek kunnen gigantische blokken moeiteloos worden gezaagd tot dunnere platen natuursteen waaruit aanrechtbladen worden vervaardigt.

Niet alleen zijn de productie processen in de fabriek verbetert. Ook het halen van gesteente uit het aardoppervlak gaat tegenwoordig efficiënter. Bovendien kunnen we ten opzichte van vroeger vanuit de hele wereld importeren. Het uiterlijk  is sterk afhankelijk van de locatie, waardoor de mogelijkheden tegenwoordig veel uitgebreider zijn dan vroeger.

Online warehouse :

Omdat elk stuk anders is in kleur,  tekening en afmeting werken wij met een online warhouse. Hierop kan u de werkelijke platen zien waaruit uw werkblad wordt gezaagd. Dit is een unieke werkwijze waarbij de klant de uiteindelijk plaat keuze heeft , en dus al voor bestelling weet wat er komen gaat.