GRANIETEN AANRECHTBLADEN – PERFECT VOOR ALLEDAAGS GEBRUIK

Granieten aanrechtbladen zijn zeer populair. Niet zo gek, want graniet geeft uw keuken een exclusieve uitstraling. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleurenvariaties en met diverse afwerkingsmogelijkheden. Granieten aanrechtbladen zijn aantrekkelijk, praktisch en ook hygiënisch.

 

Granieten aanrechtbladen – gemaakt van een populair stollingsgesteente

Graniet is tot stand gekomen onder hoge temperaturen op enorme dieptes in de aarde, en bestaat uit mineralen die gekristalliseerd zijn tot een zware en duurzame steen.

Graniet wordt ontgonnen in grote blokken in groeven verspreid over de hele wereld. Deze rotsblokken worden vervolgens geslepen en afgewerkt totdat ze het oppervlak hebben dat gewenst is voor uw granieten aanrechtblad.

Deze steensoort is perfect voor alledaags gebruik. Graniet is een zeer hard, stijf en dicht materiaal. De mineralen in het gesteente zorgen voor de mooie kleur, het patroon en de textuur van graniet.

Voordelen granieten werkbladen

Alle granieten aanrechtbladen hebben een andere kleur en structuur. Dit zorgt telkens weer voor een ander uiterlijk. De kwaliteit is echter altijd hoog.

Een granieten aanrechtblad ziet er levendig uit. Een granieten werkblad geeft uw keuken een luxe, exclusieve uitstraling. Dit materiaal roept verfijning en prestige op.

Graniet is zo zwaar dat het niet kapot te krijgen is. Een graniet aanrechtblad is stootbestendig, hittebestendig en bestand tegen krassen. Uw aanrechtblad zal dan ook niet snel scheuren of barsten als deze gemaakt is van graniet. Alleen hele scherpe voorwerpen of een hoge mate van inslag kan beschadigingen veroorzaken.

Een graniet aanrechtblad is makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. Graniet behoudt zijn kleur, zelfs na vele schoonmaakbeurten. Granieten aanrechtbladen zijn vlek- en schimmelbestendig bij de juiste behandeling.

Nadelen granieten werkbladen

Een nadeel van granieten keukenbladen is, dat ze licht poreus zijn. Hierdoor trekt vocht snel in. Wanneer u een glas wijn omgooit of een agressief schoonmaakmiddel gebruikt, kan dit schade aan aanrechtbladen veroorzaken.

Op maat gemaakte granieten keukenbladen

Wij maken onze granieten werkbladen volledig voor u op maat. We beginnen met het opmeten van uw keuken. Zodra we de afmetingen van uw toekomstige aanrechtblad ter beschikking hebben, beginnen we in de fabriek met de productie.

Kiest u voor een ronde of een rechte afwerking? Als het randprofiel recht is, kan dit een betere weerstand tegen stoten bieden.

Wilt u ook uitsparingen in het granieten aanrechtblad? Dat is mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van uitsparingen in granieten werkbladen voor:

  • -fornuis
  • -spoelbak
  • -kraangat
  • -cooker
  • -stopcontacten

Granieten aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Uw ideale stijl granieten aanrechtblad zit er dus altijd bij.

U kunt granieten keukenbladen uiteraard ook zelf inmeten als u dat wenst. Bekijk hiervoor ons filmpje werkblad inmeten.

Hoe duur zijn granieten aanrechtbladen?

Graniet is al jarenlang een veelgebruikt materiaal voor aanrechtbladen. Doordat graniet in het verleden erg duur was, was het alleen toegankelijk voor de hogere segmenten van de markt.

Door de tijd heen hebben moderne productie- en verwerkingstechnieken en een toenemende vraag naar graniet ervoor gezorgd dat graniet betaalbaar werd voor iedereen.

De prijs van granieten aanrechtbladen varieert. De prijs is afhankelijk van de kleur en structuur van de steen en de fabrieksbenodigdheden. Granieten aanrechtbladen met een standaard randprofiel en veelvoorkomende kleuren zijn zeer betaalbaar.

Granieten aanrechtbladen onderhouden

Wanneer granieten aanrechtbladen aangetast zijn door vlekken, is dat geen groot probleem. U verwijdert vlekken eenvoudig met staalwol en een licht schoonmaakmiddel vermengd met heet water.

Granieten aanrechtbladen kunnen mat worden door veelvuldig gebruik. Als u dit wilt voorkomen en het graniet lang mooi wilt houden, dient u granieten aanrechtbladen een paar keer per jaar te impregneren met een impregneermiddel.