GRANIETEN WERKBLAD – AANTREKKELIJK, PRAKTISCH EN HYGIËNISCH

Op zoek naar een granieten werkblad? Graniet is beschikbaar in diverse kleuren, structuren en met verschillende afwerkingsmogelijkheden. granieten werkbladen zijn duurzaam en hitte-, kras- en stootbestendig. Kortom, graniet is een perfecte keuze voor een werkblad.

Graniet – een duurzame natuursteen

Een granieten werkblad is vervaardigd uit graniet. Graniet is een stollingsgesteente. Het is gevormd bij het ondergronds stollen van magma. Doordat graniet diep in de aardkorst gestold is, hebben de mineralen die graniet bevatten bij langzame afkoeling voldoende tijd gehad om kristallen te vormen.

De mineralen in het gesmolten gesteente en de gesteenten die daarin het graniet vormen, staan centraal voor de kleur, het patroon en de textuur van graniet. Graniet is een zeer hard, stijf en dicht materiaal.

Graniet wordt in grote blokken ontgonnen in groeven verspreid over de hele wereld. Die grote rotsblokken worden vervolgens geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand totdat ze het oppervlak hebben dat gewenst is voor het granieten werkblad.

Voordelen granieten werkbladen

Granieten werkbladen hebben vele voordelen ten opzichte van werkbladen die vervaardigd zijn uit andere materialen.

Ieder granieten werkblad heeft zijn eigen uiterlijk. Geen werkblad is gelijk qua kleur en structuur. Elk stuk graniet zal iets bevatten wat verschilt van een ander stuk van hetzelfde type. De kwaliteit is echter wel altijd hetzelfde. Een granieten werkblad geeft uw keuken altijd een luxe, exclusieve uitstraling. Het is een kwalitatief hoogstaand materiaal dat verfijning en prestige oproept.

Graniet ziet er levendig uit en is zo sterk en zwaar dat het niet kapot te krijgen is. Een werkblad van graniet is hittebestendig, bestand tegen krassen en stootbestendig. Graniet barst of scheurt niet snel. Alleen door hele scherpe voorwerpen of door een hoge mate van inslag beschadigt uw werkblad van graniet.

Granieten werkbladen zijn makkelijk schoon te houden en te onderhouden. Hoe vaak u graniet ook schoonmaakt, het materiaal behoudt zijn kleur erg lang. Wanneer een werkblad van graniet goed behandeld is, is deze ook vlek- en schimmelbestendig.

Nadelen granieten werkbladen

Graniet is licht poreus. Dat is een nadeel. Vocht trekt snel in het werkblad. Het gebruik van een agressief schoonmaakmiddel of het omgooien van een glas wijn kan al schade aan uw granieten werkblad veroorzaken.

Graniet werkblad op maat

Wilt u een granieten werkblad die helemaal aan uw wensen voldoet? Dat is mogelijk.

Een granieten werkblad is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Uw ideale stijl granieten werkblad zit er dus altijd bij.

Kiest u voor een ronde of een rechte afwerking? Uitsparingen voor uw fornuis, spoelbak, kraangat, cooker of stopcontacten kan aanrechtblad-kopen.nl ook mogelijk maken in een granieten werkblad.

Prijs graniet werkblad

Graniet wordt al lange tijd gebruikt als materiaal voor keukenwerkbladen. Door de hoge kosten was het gebruik ervan gelimiteerd tot de hogere segmenten van de markt. Niet iedereen kon een granieten werkblad betalen. Door de tijd heen hebben moderne productie- en verwerkingstechnieken samen met de marktvraag ervoor gezorgd dat een granieten werkblad voor iedereen betaalbaar is geworden.

De precieze prijs van een graniet werkblad varieert. De kleur en structuur van de steen en de kosten voor fabrieksbenodigdheden bepalen de prijs voor een groot deel. Een granieten werkblad met veelvoorkomende kleuren en een standaard randprofiel hoeft zeker niet duur te zijn.

Aanrechtblad-kopen.nl is een van de goedkoopste steenleveranciers met heel veel service eromheen. De prijs voor een granieten werkblad bij aanrechtblad-kopen.nl is zo laag doordat we geen dure hoogwaardige showrooms, geen enorme oppervlakten met uitgestalde stenen en geen grote opslagruimtes hebben. De voorraad staat naast de fabriek en de productie en transport is kosten-effectief. We hanteren realistische marges en hebben geen lange ketens van tussenpersonen die allemaal een stuk winst willen ontvangen. De kwaliteit en dienstverlening is er echter niet minder om!

Granieten werkblad onderhouden

Zitten er vlekken op uw granieten werkblad? Deze verwijdert u met staalwol en een licht schoonmaakmiddel met heet water.

Als gevolg van gebruik van uw graniet werkblad, kan deze mat worden. Onderhoud is daarom gewenst. Wanneer u uw graniet werkblad lang mooi wilt houden, moet u het werkblad meerdere malen per jaar impregneren met een impregneermiddel.

Benieuwd naar de prijs?

Benieuwd wat aanrechtblad-kopen.nl voor u kan beteken? Vraag dan snel een offerte aan!