Keramiek aanrechtblad : De geschiedenis.

In 2009 werd het eerste keramiek aanrechtblad gepresenteerd. Dit is betrekkelijk jong in vergelijking met graniet of composiet werkbladen. Toch werd keramiek met open armen ontvangen. Het werd als snel bekend als het materiaal van de toekomst, en dat is het ook zeker geworden!

Een keramiek heeft diverse voordelen ten opzichte van de toen bestaande materialen als graniet, composiet en terrazzo. De keukenmonteurs waren er erg blij mee vanwege het gewicht, het woog een fractie van een natuursteen werkblad. De keukenzaken waren er in eerste instantie wat sceptisch over ; vandaag de dag zijn keramiek aanrechtbladen niet meer weg te denken in de keukenshowrooms.

Keramiek aanrechtblad : Hoe word het gemaakt?

Een keramiek keukenblad word vervaardigt uit natuurlijke materialen. Dit wordt onder zeer hoge druk geperst en vervolgens gebakken. Dit proces zorgt ervoor dat het materiaal licht, sterk en zeer breed kleurscala kent. Daarnaast is het een van de weinige materialen wat in matte uitvoering een compleet gesloten oppervlak heeft.

Keramiek aanrechtblad : Eigenschappen.

Een keramiek aanrechtblad is bijzonder hard te noemen, zo hardt dat u op moet passen dat u uw messen niet bot snijdt. een snijplank zou u dus enkel nodig hebben om uw messen te beschermen! Naast de extreme hardheid is een keramiek aanrechtblad ook hitte bestendig. Een hete ovenschaal kunt u zo op het keramieken aanrechtblad plaatsen zonder dat er wat gebeurd. Ligt uw keramiek aanrechtblad voor een raam? Ook dat is geen probleem , een keramiek aanrechtblad is namelijk uv bestendig. het zal dus nooit verkleuren. En dat is nog niet alles, keramiek heeft een compleet gesloten oppervlak. Intrekken van etensresten is dus onmogelijk. Dit maak een keramiek keukenblad bijzonder hygiënisch.

Toepassingen van een keramiek keukenblad.

Keramiek kan tot veel eindproducten worden vervaardigt. De bekendste is het keramiek keukenblad. Toch is keramiek ook erg geschikt als bad kamerblad, balie blad , en is het zelfs als tegels te verkrijgen. Door het groot formaat van plaatmateriaal 360 x 120 cm is bijna geen project te groot!