Keramiek keukenblad | Een keukenblad van keramiek kopen

Keramiek keukenblad is van een materiaal dat pas sinds de laatste decennia in ons land verkrijgbaar is. Toch heeft het al vele harten gestolen en critici de mond gesnoerd. Keramiek is een uitzonderlijk materiaal, met name als keramiek keukenblad.

De steen is bijzonder geschikt voor het gebruik in de keuken omdat het de belangrijkste pluspunten combineert in één blad. De voordelen:  hittebestendigheid, minimale waterabsorptie en kras-vrijheid. Met een keramiek keukenblad kunt u dus zonder zorgen aan de slag in uw keuken.

Hieronder gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een keramiek keukenblad.

Keramiek keukenblad | Erg duurzaam en onderhoudsvrij

De vele voordelen van keramiek zorgen ervoor dat u met een keramiek keukenblad niet na hoeft na te denken over het ontstaan van schade en oneffenheden. Slijtage is iets wat nauwelijks voorkomt bij een keramiek keukenblad. Vaak gaat een keramiek keukenblad nog langer mee dan de keuken zelf.

Keramiek is ook één van de meest hittebestendige natuurstenen uit ons assortiment. Niet voor niets worden kookplaten vaak ook van keramiek gemaakt en geïntegreerd in het blad. Het is daarnaast ook mogelijk om een spoelbak van keramiek te laten integreren in het keramiek keukenblad voor een nog mooier aanzicht. Bovendien is deze optie ook in hygiënisch opzicht aantrekkelijk.

Omdat keramiek een homogeen, waterdicht materiaal is, kunnen bacteriën en vlekken niet in lege ruimtes trekken. Hierdoor is een enkele veeg met een nat doekje al genoeg om het blad schoon te maken. Ook behoeft keramiek niet eens in de zoveel tijd afgedicht te worden omdat er geen krassen of scheurtjes in het keramiek keukenblad kunnen ontstaan.

Keramiek Keukenblad | Kies een prachtig design uit

Keramiek onderscheidt zich samen met composiet van andere natuurstenen door haar uitgebreide selectie van kleuren en uitvoeringen. Aangezien deze materialen niet in de natuur worden gevormd, maar in een fabriek tot stand komen, is het mogelijk om kleurstoffen toe te voegen tijdens het maken van een keramiek keukenblad. Dit houdt in dat u bij ons kunt kiezen uit diverse kleuren, zowel donker als fel gekleurd.

Bovendien zijn verschillende fabrikanten erin geslaagd om keramiek een afwerking mee te geven waarmee het uiterlijk van een andere natuursteen, zoals graniet of marmer, nagebootst kan worden. Deze natuurstenen hebben een prachtig, uniek uiterlijk maar beschikken niet over de praktische voordelen die keramiek te bieden heeft. Door voor keramiek met het uiterlijk van graniet of marmer te kiezen, combineert u het beste van beide werelden.

We bieden in onze winkel keramiek van de volgende twee top merken aan: Royal Stone en Jetstone.

Keramiek | Waar u voor moet oppassen

Een Keramiek keukenblad is, als u het op de juiste manier gebruikt, vrijwel onverwoestbaar. Dit in combinatie met het stijlvolle uiterlijk zorgt er al sinds de introductie van keramiek in Nederland ervoor dat het de investering meer dan waard is. Als u optimaal wilt profiteren van de duurzaamheid van keramiek, dan zult u echter met een aantal zaken rekening moeten houden.

Een keukenblad van keramiek is kwetsbaarder voor zuren en bijtende stoffen dan andere materialen. In de keuken komt het wel eens voor dat er zure vloeistoffen op het oppervlak terecht komen, zoals bij het persen van sinaasappels. Het is aan te raden om deze vlekken zo snel mogelijk af te nemen met een schoon doekje.

Ook zware chemicaliën en schuurmiddelen kunnen een keukenblad van keramiek beschadigen. Sterke schoonmaakmiddelen bevatten vaak meerdere chemische stoffen en kunnen dus het best vermeden worden. Laat ook het gebruik van staalwol en schuursponsen voor wat het is.

Keramiek is erg licht in onderhoud, dus u heeft het zwaardere geschut niet eens nodig als u dagelijks het oppervlak schoon veegt.

Keramiek Keukenblad | Keramieken keukenbladen kopen

Heeft u na het lezen van dit alles interesse in het kopen van een keramiek keukenblad? Ga bij uzelf na welke afmetingen uw keukenblad moet hebben en hoe dik het moet zijn.
Voor hulp of advies met het opmeten kunt u verder op onze site kijken of contact opnemen met onze helpdesk.

Wanneer u alle specificaties van uw keramiek keukenblad bij de hand heeft, kunt u ons vrijblijvende offerte formulier invullen om zo gratis een offerteaan te vragen. U ontvangt van ons dan zo snel mogelijk een prijs.