Keramiek werkblad : Hoe oud is keramiek?

2009 , het eerste keramiek werkblad werd geproduceerd. Waar graniet al eeuwen bestaat is keramiek dus een vrij nieuw product. Toch is het een bijzonder product te noemen omdat het voornamelijke bestaat uit natuurlijke ingrediënten.

Keramiek is op de markt gezet als alternatief voor graniet, composiet of terrazzo. Waar men aanvankelijk wat twijfelachtig deed over het ”nieuwe” keramiek , is deze groep mensen totaal overtuigd van keramiek.

Keramiek werkblad: Hoe word het gemaakt?

Een keramiek werkblad word vervaardigt uit natuurlijke materialen. Dit wordt onder zeer hoge druk geperst en vervolgens gebakken. Doordat keramiek een gemaakt product is kan het in veel verschillende kleuren en designs gemaakt worden. Groot voordeel is dat het nooit een gok is hoe het blad er in het echt uitziet. Dit is bij natuurlijke materialen als marmer en graniet wel het geval. Dit is dan ook de reden dat Aanrechtblad-kopen.nl in het geval van natuurlijke materialen met een online warehouse werkt.

Keramiek werkblad : Eigenschappen.

Een keramiek werkblad is net als Dekton een van de hardste materialen wat u als werkblad kan gebruiken. Een mes snijdt u letterlijk bod op uw werkblad. Naast de extreme hardheid is het ook hittebestendig en betreft het een compleet gesloten oppervlakte. Dit zorgt ervoor dat er geen vlekken in kunnen ontstaan of dat etensresten intrekken. Keramiek is dus zeer hygiënisch te noemen.

Toepassingen van een keramiek keukenblad.

Keramiek kan tot veel eindproducten worden vervaardigt. De bekendste is het keramiek werkblad. Toch is keramiek ook erg geschikt als bad kamerblad, balie blad , en is het zelfs als tegels te verkrijgen. Door het groot formaat van plaatmateriaal 360 x 120 cm is bijna geen project te groot!