WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ DE MONTAGE VAN EEN KEUKEN WERKBLAD?

Keuken werkblad installeren doe je niet een twee drie. Een goede installatie van een aanrechtbladbadkamerblad of tafelblad is minstens net zo belangrijk als de kwaliteit ervan. Tijdens het monteren van een natuurstenen keuken werkblad kunnen veel dingen fout gaan. Daarnaast is een natuurstenen keuken werkblad loodzwaar, waardoor het niet een klus is die u in uw eentje moet uitvoeren.

Is het verstandig om het monteren van keuken werkblad zelf te doen?

Tenzij u veel ervaring heeft met klussen en bovendien kunt rekenen op de hulp van andere ervaren klussers, is het aan te raden om ook het installeren van een natuurstenen keuken werkblad aan ons over te laten. Wij kunnen namelijk bij de levering van uw keuken werkblad deze meteen voor u installeren. Door te kiezen voor een professional voorkomt u schade aan uw muren, keukenkastjes en aan het werkblad zelf.

Moet ik zelf nog wat doen als ik het keuken werkblad laat installeren?

In principe kunt u, als er u voor kiest om zowel de levering als de installatie uit handen te geven, niets meer zelf te doen. Het is echter wel belangrijk dat onze monteurs makkelijk aanrechtbladen kunnen aanleveren naar de locatie waar deze geïnstalleerd moet worden dus zorg voor een vrije doorgang.

Hoe zit het met het op maat snijden van de keuken werkblad?

Het natuurstenen keuken werkblad is op het moment dat deze bij u thuis geleverd al in onze natuursteen fabriek gesneden. We zullen dus zeker niet met een freesmachine of andere machines in uw huis aan de gang gaan om het werkblad op maat te snijden. Dat is niet erg efficiënt.

Kan ik alvast de keukenkastjes installeren?

We hebben liever niet dat u uw keuken al laat installeren voordat het natuurstenen keuken werkblad gemonteerd is. In het geval van een bestaande keuken is dit helaas niet te voorkomen, maar om obstructie voorkomen, zullen in ieder geval de keukendeurtje aan de onderkant weggehaald moeten worden voordat onze monteur aan de slag kunnen.

Ontstaat er na afloop schade aan de muren?

Het is mogelijk dat u na het monteren van het natuurstenen keuken werkblad lichte schade ziet aan uw muren. We streven ernaar om zo min mogelijk sporen achter te laten van de installatie, maar dit is in sommige gevallen onmogelijk te voorkomen. Het is daarom ook niet aan te raden om eerst de muren in de keuken te schilderen of te tegelen voordat het natuurstenen keuken werkblad is geïnstalleerd.

Moet ik de wasbak zelf plaatsen?

Nee, we plaatsen de wasbak voor u. U kunt er tevens voor kiezen om de spoelbak en kraan ook door ons te laten leveren. In dat geval zal er een uitsparing voor de wasbak gemaakt worden in het aanrechtblad dat bij ons heeft besteld. U zult echter na afloop contact op moeten nemen met een loodgieter voor het aansluiten van de wasbak op de waterleiding.

Kan ik na afloop zien waar de keukenwerkbladen naast elkaar zijn geplaatst?

Op het eerste gezicht zullen de keukenwerkbladen vloeiend in elkaar overlopen. Als u echter goed kijkt, kunt u tussen de losse stukken die naast elkaar zijn geplaatst smalle voegen (maximaal 3 mm) zien. U kunt er echter van op aan dat de werkbladen stevig op zijn plek zijn bevestigd en niet zullen schuiven.