OMGAAN MET KEUKENBLADEN VAN NATUURSTEEN

Natuurstenen werkbladen zijn van nature erg duurzaam en daarom ideaal om te gebruiken als keukenbladen. De eigenschappen van materialen als terrazzo, granietkeramiek en composiet maken het gebruik ervan erg praktisch in de keuken. Daarnaast zien de aanrechtbladen uit ons assortiment er ook gewoon prachtig uit en zijn deze een sfeervolle aanvulling op uw keuken.

Om optimaal gebruik te maken van onze keukenbladen en langer dan de vijf jaar die gebruikelijk staat voor onze aanrechtbladen, raden wij aan om de onderstaande zaken ten harte te nemen. Op deze manier voorkomt u onnodige slijtage en schade aan uw werkbladen.

Zijn onze keukenbladen krasvij?

Ja, al onze keukenbladen zijn krasvrij, ongeacht van welk materiaal zij zijn vervaardigd. De materialen waarvan onze werkbladen zijn vervaardigd zijn extreem hard waardoor messen geen kans maken. Dit is echter niet het geval bij iedere soort steen.

Het is echter nog steeds een goed idee om gebruik te maken van een snijplank, al is het maar om uw messen te beschermen. De kans is namelijk groter dat u messen slijten, dan het aanrechtblad zelf.

Zijn onze keukenbladen bestand tegen hitte?

Ja, al onze keukenbladen zijn bestand tegen warmte. U kunt dan ook een warm object zoals een theekan op het keukenblad plaatsen, zonder dat deze een afdruk achterlaat. Sommige van onze materialen zijn hier beter bestand dan anderen. Graniet is bijvoorbeeld extreem hittebestendig omdat het in de diepste regionen van de aardkorst is ontstaan. Het is daarentegen minder verstandig om een heet object voor een lange periode op een terrazzoondergrond te laten staan.

De conclusie is dat u niet hoeft te schrikken wanneer u iets warms op het aanrechtblad plaatst.

Kunnen onze keukenbladen goed tegen stoten?

Over het algemeen kunnen onze keukenbladen tegen een stootje. Omdat natuursteen extreem hard is, zullen de meeste stoten geen invloed hebben op het gesteente. Het is mogelijk om het oppervlak te beschadigen maar dit vereist een object met een scherpe punt en behoorlijk veel slagkracht. De kans dat dergelijke schade per ongeluk voorkomt, is erg klein.

Is het ook mogelijk om een dikker keukenblad te bestellen?

Ja zeker, we bieden ook keukenbladen met een grotere dikte dan de standaard 2 cm. U betaalt hiervoor tot aan 8 cm niets extra. We maken de keukenbladen namelijk dikker door deze op te dikken. Zo heeft het aanrechtblad een meer robuuste uitstraling, zonder dat deze ongelooflijk zwaar en duur wordt.

Hoe kan ik het beste dagelijks onderhoud plegen?

Werkbladen van natuursteen zijn van nature eenvoudig te onderhouden. Omdat deze nauwelijks slijten en tegen verschillende vormen van schade immuun zijn, heeft u over het algemeen weinig omkijken naar keukenbladen van natuursteen. Vanwege hygiënische redenen is het echter wel zo handig om het aanrechtblad iedere dag schoon te vegen. Hiervoor kunt u het beste een schoon doekje gebruiken met een kleine hoeveelheid allesreiniger.

Wilt u meer weten ?

Neem dan snel contact op met onze natuursteen specialisten!