Kiest u voor graniet of marmer?

graniet-silver-paradise
GRANIET

Graniet is een prachtig natuurlijk materiaal, geen blad is hetzelfde. Het is daarnaast een van de hardste steensoorten en daarmee behoorlijk sterk. Toch zult u altijd moeten oppassen met puntbelasting. Echter is graniet wel poreus wat inhoudt dat het kleine oneffenheden kan bevatten. Het is ook niet vlekbestendig en erg gevoelig voor hoge temperaturen. Hete pannen kunnen blijvende schade veroorzaken. 

Doordat graniet een natuurproduct is heeft het regelmatig onderhoud nodig. Wij raden u daarom aan om het blad één keer per jaar te behandelen met een impregneermiddel. Hiermee voorkomt u dat vloeistoffen in de poriën van het blad trekken.

MARMER

Marmer is miljoenen jaren oud. Doordat marmer natuurlijk ontstaat is geen blad hetzelfde. De aderen zorgen steeds weer voor een uniek patroon. Het is daarom ook niet gek dat marmer wordt geassocieerd met pure luxe. Marmer is een zacht materiaal en dat maakt het zeer gevoelig voor krassen. Het oppervlak is poreus waardoor er snel vlekken kunnen ontstaan. Ook is het materiaal niet hittebestendig. Vermijd dus ten alle tijden hete pannen op het werkblad.

Doordat marmer zo gevoelig is raden wij u aan om het blad elk kwartaal te behandelen met een impregneermiddel. Hierdoor blijft het blad beter beschermd tegen dagelijks gebruik.