Kiest u voor Composiet, Dekton of Keramiek?

composiet-werkblad
COMPOSIET

Composiet wordt samengesteld uit kwarts en vormt daardoor een ongelooflijk hard materiaal. Door het gesloten oppervlak is het werkblad niet alleen schokbestendig maar ook vlek-, kras- en zuurbestendig. Wel moet bij composiet worden opgelet met blootstelling aan hoge temperaturen en grote hoeveelheden uv-straling. 

Let bij het schoonmaken op met chemicaliën, deze kunnen het blad onherroepelijk aantasten. Maak het blad schoon met een sopje van water en groene zeep. Verder behoeft een werkblad van composiet eigenlijk heel weinig onderhoud. 

 

 

dekton-werkblad
DEKTON

Werkbladen van Dekton zijn van zeer hoge kwaliteit. De werkbladen kunnen ontzettend veel verduren en vormen daarmee misschien wel de stevigste werkbladen in ons assortiment. Ze zijn uv-, kras- en vlekbestendig. Daarnaast zijn de werkbladen ook slijtvast, waterdicht en buigvast. Dat laatst houdt in dat het blad tot wel 30 centimeter zonder ondersteuning kan overhangen. 

Hoewel Dekton ontzettend sterk is, is het niet onverwoestbaar. Pas daarom op met harde voorwerpen en chemicaliën. 

keramiek-werkblad
KERAMIEK

Bent u op zoek naar een werkblad waarop u zonder zonder uw hete pannen kunt zetten? Dan is keramiek de juiste keuze! Naast hun bestendigheid tegen hoge temperaturen zijn werkbladen van keramiek ook vlek- kras- en uv-bestendig. Nog een voordeel? De werkbladen zijn lichtgewicht! 

Hoewel de bladen bestand zijn tegen veel, zijn ze dat niet tegen stoten. Het blad kan dan breken. Pas daarnaast ook op met puntbelasting en gebruik nooit chemicaliën om het blad te reinigen.