IS KWARTS EEN GESCHIKT MATERIAAL VOOR EEN KEUKENBLAD?

Kwarts als ingredient voor uw aanrechtblad. Want voor een keukenblad is het van belang dat u strengere eisen stelt dan bijvoorbeeld een tafelblad of een vensterbankAanrechtbladen moeten bestand zijn tegen verschillende oorzaken van schade en slijtage zoals het morsen van vloeistoffen, het plaatsen van warme objecten op het oppervlak en het snijden van scherpe messen over het werkblad.

Natuursteen materialen die opgebouwd zijn uit kwarts scoren op dit gebied erg goed. Het is daarom geen wonder dat onze werkbladen van composieten graniet erg geliefd zijn.

Kwarts aanrechtblad: Welke factoren spelen voor een keukenblad een rol?

Als u op zoekt bent naar een materiaal voor een aanrechtblad, dan spelen er drie factoren een rol:

– Is het materiaal stevig en duurzaam?
– Is het materiaal eenvoudig te onderhouden?
– Heeft het materiaal een bijzondere uitstraling?

Welke steensoort de beste keuze is voor uw keuken, is afhankelijk van hoe zwaar u deze drie factoren laat wegen. Als u bijvoorbeeld weinig tijd heeft, dan wilt u een werkblad welke zo min mogelijk onderhoud vergt. Bent u iemand die vaak iets laat vallen op het keukenblad, dan is een extra sterk materiaal een goede keuze. Bent u tenslotte op zoek naar een keukenwerkblad met een unieke uitstraling, dan is het belangrijk om meer aandacht te schenken aan het uiterlijk.

Met behulp van de vragen en antwoorden hieronder kunt u bepalen welk materiaal het beste bij uw keuken past.

Kwarts aanrechtblad: Welk materiaal is het meest duurzaam?

Bovenaan het lijstje van meest stevige en duurzame gesteentes vinden de graniet en composiet terug. Beide materialen bestaan voor een groot deel uit kwarts. Het is dan ook deze mineraal die voor de extreme hardheid van graniet en composiet zorgt.

Beide materialen zijn vanwege hun hardheid krasvrij en bestand tegen het plaatsen van warme objecten op het oppervlak. Aangezien pannen en scherpe messen een onderdeel zijn van iedere keuken, zijn werkbladen van graniet en composiet automatische een goede keuze.

Marmer bevat daarentegen geen kwarts maar is voornamelijk opgebouwd uit kalk. Dat betekent dat het mogelijk is dat er krassen in een marmeren oppervlak ontstaan.

Kwarts aanrechtblad : Welk materiaal vereist het minste onderhoud?

Een natuursteen werkblad vereist sowieso weinig onderhoud maar een keukenblad van composiet materiaal spant te kroon, vooral als u voor onze Silestone variant kiest. Deze beschikt namelijk over een anti-bacteriële toplaag zodat u met een enkele veeg van een schone doek uw aanrecht al hygiënischer kunt maken.

Composiet is daarnaast zo goed als waterdicht. Het is dus niet nodig om deze jaarlijks af te dichten of te impregneren om te voorkomen dat er vlekken en andere oneffenheden in het materiaal ontstaan.

Kwarts aanrechtblad : Welk materiaal is het meest prestigieus?

Van alle materialen heeft marmer ongetwijfeld de meest geroemde reputatie. Een aanrechtblad van marmer is bij iedereen wel bekend.

Marmer is echter lang niet zo duurzaam en praktisch al de andere materialen. Als u op zoek bent naar een natuursteen met een bijzondere uitstraling maar hecht u ook waarde aan duurzaamheid en hardheid, dan is graniet een uitstekende tweede keus.

Kwarts aanrechtblad : Wat is belangrijker: praktisch in gebruik of prachtige uitstraling

Welke van de twee is nu het meest belangrijk? Wij zullen ongetwijfeld zeggen dat het beter is om een aanrechtblad te leggen dat in het dagelijks leven praktisch gebruik is. Dit kunnen wij met zekerheid zeggen omdat al onze werkbladen, ongeacht het materiaal, bij voorbaat prachtig zijn. Het feit dat onze natuurstenen werkbladen bovendien ook nog eens langer mooi blijven en mee gaan, maakt de keuze voor onze werkbladen van kwarts, keramiek of cement alleen nog maar makkelijker. Laat dus vandaag nog door ons een offerte opstellen.