MARMER OF GRANIET?

Marmer of graniet zijn dé twee materialen die men het meest met natuursteen weet te associëren. Het ruwe, onbewerkte uiterlijk van de stenen spreken tot de verbeelding waardoor beide materialen erg populair zijn. Op zoek naar Marmer of graniet? Bij ons vindt u ze beide in het assortiment. Marmer of graniet is prima geschikt om werkbladentafelbladen,of badkamerbladen van te vervaardigen.

Marmer of Graniet: Wat zijn de verschillen tussen marmer en graniet?

De vraag marmer of graniet stelt u zich niet zomaar. Als we marmer en graniet willen vergelijken is het van belang om naar de verschillen tussen de twee steensoorten te kijken. Zowel marmer en graniet zijn miljoenen jaren geleden in de korst van de aarde gevormd onder extreme omstandigheden. Hierbij houden de overeenkomsten tussen de twee echter op.

Graniet en marmer hebben een compleet andere samenstelling. Waar marmer voornamelijk is opgebouwd uit kalk, zijn de belangrijkste componenten van graniet kwarts, mica en veldspaat. Vanwege deze grote verschillen in de opbouw van beide steensoorten, hebben beide ook andere fysieke eigenschappen en zien beide er aan de buitenkant anders uit.

Marmer of Graniet: Welke steensoort is het meest duurzaam?

Als het op duurzaamheid en hardheid, is graniet verreweg de beste keus. Graniet is, vanwege de aanwezigheid van kwarts, extreem hard en dus bestand tegen krassen, hitte en harde stoten. Een graniet keukenblad gaat dan ook jaren lang mee. Wij geven zelfs 5 jaar garantie op al onze werkbladen, badkamerbladen en tafelbladen van graniet.

Marmer is echter minder goed bestand tegen krassen, hitte en andere krachten van buiten omdat het opgebouwd is uit kalksteen dat in de binnenkant van de aarde gekristalliseerd. Kalk is een veel minder harde stof dan kwarts, waardor marmer minder sterk is.

Marmer of Graniet: Waarom is graniet over het algemeen praktischer dan marmer?

Graniet is over het algemeen een stuk praktischer in de keuken, badkamer of woonkamer dan marmer. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat graniet een stuk steviger is en dus minder vatbaar is voor schade en slijtage.

Marmer vergt ook veel meer onderhoud dan graniet. Zolang u uw werkblad jaarlijks laat afdichten om te voorkomen dat vloeistoffen, vetten en oliën in het materiaal trekken, is het enige onderhoud dat u hoeft te plegen aan een graniet oppervlak het dagelijks schoonvegen met een schone doek. Bij marmer is het echter van belang om het materiaal maandelijks te verzorgen.

Marmer of Graniet : Is graniet nu beter te gebruiken als marmer?

Wij zijn van mening van wel. Graniet is praktischer bij dagelijks gebruik dan marmer omdat het vele malen sterker is. Slijtage is bij een werkblad van marmer veel duidelijker zichtbaar. Kijkend naar de kleur en tekening geeft graniet geeft bijna dezelfde ruwe, natuurlijke uitstraling als marmer en is in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaa r. Bovendien Graniet minder schaars. Heeft u antwoord op uw vraag marmer of graniet? Bekijk dan onze prijzen voor top kwaliteit aanrechtbladen van marmer of graniet en u zult zien dat natuursteen niet duur hoeft te zijn. U kunt daarna meteen een offerte aanvragen. Mocht u na het lezen van deze tekst nog vragen hebben, ons team van specialisten helpt u graag bij de keuze tussen marmer of graniet. Marmer of graniet koopt u uiteraard bij de specialist , aanrechtblad-kopen.nl!

BEKIJK AL ONS GRANIET BEKIJK AL ONS MARMER NEEM CONTACT MET ONS OP