Spoelbak onderhouden :

Spoelbak onderhouden? Veruit de meest verkochte spoelbakken zijn van RVS (roestvaststaal). RVS is een metaallegering, waarin de belangrijkste elementen chroom en nikkel zijn. Dankzij het chroom glanst RVS en is RVS roestvast. Dat is overigens iets anders als roestvrij. RVS kan wel degelijk roesten aan het oppervlak, maar alleen door langdurig contact met onedele metalen. Als u deze pagina (spoelbak onderhouden) goed doorleest dan kan u oneindig plezier beleven aan uw spoelbak!

Spoelbak onderhouden : Schoonmaken van uw RVS spoelunit

Elke dag uw spoelbak onderhouden zodat u deze hygiënisch weer aantreft? Dit kan u het beste doen met schoon water en een zachte zeep. Ter verwijdering van koffie-, thee- en vetaanslag gebruikt u een vloeibaar reinigingsmiddel. Indien u een schuursponsje gebruikt, dient u in de polijstrichting te poetsen.

Spoelbak onderhouden : Voorkom krassen en/of deuken

Een spoelbak wordt bijna net zo vaak gebruik als uw werkblad. Door er voorzichtig mee om te gaan blijft deze lang mooi. Toch is het niet te voorkomen dat de spoelbak lichte krassen gaat vertonen of deukjes krijgt. U kan het veroorzaken van krassen en deuken voorkomen als u voorwerpen rustig in de spoelbak legt.

Spoelbak onderhouden : Vermijd hitte

Plaats hete pannen nooit rechtstreeks op het afdruipgedeelte of in de spoelunit. Gebruik bij voorkeur een onderlegger in of op de spoelunit.

Spoelbak onderhouden : Vlekken veroorzaakt door chemische stoffen

De kwaliteit van de spoelunit ondervindt schade wanneer deze wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën. Indien de oppervlakte lange tijd wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën kan er een oxidatieproces ontstaan, waardoor het materiaal (RVS) kan gaan roesten. Het basismateriaal van de spoelunit is RVS 304. Dit houdt in dat de spoelunit niet zuurbestendig is en dus alleen geschikt is voor huishoudelijke toepassingen. Het wordt aanbevolen om de spoelunit niet in aanraking te laten komen met de volgende chemicaliën: Soldeerwater (S 39), verfafbijtmiddelen, kwastreinigers, metaalslijpsel, middelen voor het verwijderen van de voegwas van tegels en plavuizen, afvoerontstoppers, zilverreiniger (blauwe vloeistof) en ontwikkel- en fixeerartikelen.
Indien de spoelunit met één van de genoemde chemicaliën in aanraking komt, dient er als volgt gehandeld te worden:

  • De aangetaste oppervlakte direct en overvloedig met water reinigen;
  • De aangetaste oppervlakte droogwrijven;
  • De ontstane vlekken behandelen met Inox Care