SPOELBAK ONDERHOUDEN

Veruit de meest verkochte spoelbakken zijn van RVS (roestvaststaal). RVS is een metaallegering, waarin de belangrijkste elementen chroom en nikkel zijn. Dankzij het chroom glanst RVS en is RVS roestvast. Dat is overigens iets anders als roestvrij. RVS kan wel degelijk roesten aan het oppervlak, maar alleen door langdurig contact met onedele metalen.

SCHOONMAKEN VAN UW RVS-UNIT

Elke dag uw spoelbak onderhouden zodat u deze hygiënisch weer aantreft? Dit kunt u het beste doen met schoon water en een groene zeep. Ter verwijdering van koffie-, thee- en vetaanslag gebruikt u een vloeibaar reinigingsmiddel. Indien u een schuursponsje gebruikt, dient u in de polijstrichting te poetsen.

VOORKOM KRASSEN EN DEUKEN

Een spoelbak wordt bijna net zo vaak gebruik als uw werkblad. Door er voorzichtig mee om te gaan blijft deze lang mooi. Toch is het niet te voorkomen dat de spoelbak lichte krassen gaat vertonen of deukjes krijgt. U kan het veroorzaken van krassen en deuken voorkomen als u voorwerpen rustig in de spoelbak legt.

VERMIJD HITTE

Plaats hete pannen nooit rechtstreeks op het afdruipgedeelte of in de spoelunit. Gebruik bij voorkeur een onderlegger in of op de spoelunit.

VLEKKEN VEROORZAAKT DOOR CHEMISCHE STOFFEN

De kwaliteit van de spoelunit ondervindt schade wanneer deze wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën. Indien de oppervlakte lange tijd wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën kan er een oxidatieproces ontstaan, waardoor het materiaal (RVS) kan gaan roesten. Het basismateriaal van de spoelunit is RVS 304. Dit houdt in dat de spoelunit niet zuurbestendig is en dus alleen geschikt is voor huishoudelijke toepassingen. Het wordt aanbevolen om de spoelunit niet in aanraking te laten komen met onderstaande middelen.

 • Soldeerwater (S39)
 • Verfafbijtmiddelen
 • Kwastreinigers
 • Metaalslijpsel
 • Afvoerontstoppers
 • Zilverreiniger
 • Ontwikkel- en fixeerartikelen
 • Middelen voor het verwijderen van voegwas van tegels en plavuizen

Indien de spoelunit ondanks zorgvuldige handeling toch met één van de genoemde chemicaliën in aanraking komt, dient er als volgt gehandeld te worden:

 1. Het aangetaste oppervlak direct en overvloedig met water reinigen;
 2. Het aangetaste oppervlak droogwrijven;
 3. De ontstane vlekken behandelen met Inox Care
BEKIJK AL ONZE SPOELBAKKEN NEEM CONTACT MET ONS OP