TERRAZZO AANRECHTBLAD

Terrazzo Aanrechtblad | Een werkblad van Terrazzo kopen

De keuze voor een Terrazzo keukenblad is hoe dan ook geen verkeerde keuze. Terrazzo ziet er eenmaal dankzij haar regenboog aan verschillende kleuren geweldig uit. Een Terrazzo keukenblad hoeft echter niet onbetaalbaar te zijn Bij aanrechtblad-kopen.nl kunt u nu terecht voor aanrechtbladen van Terrazzo die wel binnen uw budget passen.

Terrazzo is een interessant materiaal voor iedereen die op zoek is naar een degelijk aanrechtblad dat er zeer stijlvol en elegant uit ziet. Door cement te combineren met het bijzondere uiterlijk van natuursteen ontstaat er een steen die geen van beide maar toch nog steeds heel mooi en praktisch is.

U leest op onze site alles over Terrazzo en onze aanrechtbladen van dit materiaal terug. U kunt onze FAQ raadplegen, de diverse product pagina’s doornemen of contact opnemen met de helpdesk.

Terrazzo Aanrechtblad | Een uitstekende keuze voor uw keuken

Aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Alleen al op onze website bieden we aanrechtbladen van meer dan tien verschillende stenen. Al deze stenen hebben hun eigen unieke uiterlijk en hun eigen voor- en nadelen.

Terrazzo werkblad | Hoe sterk is een aanrechtblad van Terrazzo?

Een Terrazzo aanrechtblad is redelijk bestand tegen de verschillende voren van schade en slijtage waar u mee te maken krijgt in een keuken. Krassen, deuken en harde stoten hebben weinig invloed op een oppervlak van Terrazzo waardoor u zich over het algemeen geen zorgen hoeft te maken over schade aan uw Terrazzo aanrechtblad.

De kracht van een Terrazzo aanrechtblad zit hem vooral in de cement welke de basis van de steen vormt. Cement is ook een redelijk hard materiaal dat zich misschien niet kan vergelijken met de hardste stenen op aarde, maar sterk en bestendig genoeg is voor gebruik in de bouw en dus ook prima is voor gebruik in uw keuken.

Vergeleken met andere materialen is Terrazzo echter minder bestendig dan graniet, composiet, keramiek en Dekton. Eén zwak punt waar u rekening mee moet houden, is dat een Terrazzo aanrechtblad niet hittebestendig zoals de bovenstaande materialen. Gebruik dus een onderzetter wanneer u een heet voorwerp op het aanrechtblad plaatst. Doet u dit niet dan richt u schade aan de beschermlaag van het blad aan.

Terrazzo werkblad | Waarom is Terrazzo sinds kort weer in trek?

Terrazzo is een steen welke meerdere malen in de geschiedenis in de belangstelling heeft gestaan. De eerste keer dat Terrazzo een naam voor zichzelf maakte, is al meer dan 500 jaar geleden. Een Italiaanse bouwvakker dumpte een partij marmersnippers in een te gieten cementvloer. Hierdoor ontstond de eerste vloer van Terrazzo. Het materiaal werd een groot succes in eigen land en het leggen van Terrazzo werd een officiële ambacht.

Het is pas echter na de Tweede Wereldoorlog voordat Terrazzo in Nederland werd geïntroduceerd. Terrazzo was dan ook in de jaren ’50 erg populair onder de hogere inkomens. Vanwege de vernieuwde productie technieken in steenfabrieken is het vandaag de dag mogelijk om Terrazzo aanrechtbladen op een grotere schaal te produceren. Hierdoor kan Terrazzo voor een lagere prijs dan voorheen aangeboden worden.

Sinds de herïntroductie van Terrazzo op de Nederlandse markt is het materiaal dan ook erg in trek. Terrazzo is dan misschien niet de goedkoopste steen in ons assortiment; het is wel een zeer uniek materiaal dat nu een stuk betaalbaarder is dan voorheen.

Terrazzo Keukenblad | Het kopen van een Terrazzo werkblad

Wilt u weten tot hoe ver de prijs van Terrazzo is gezakt vergeleken met een paar jaar geleden? Geef uw nieuwsgierigheid de kost en vul het offerteformulier in op onze offerte pagina. We zullen u binnen enkele dagen een schitterend aanbod doen.