Een tafelblad van Terrazzo kopen

Een tafelblad mag zich zeker van de rest van de kamer onderscheiden. De tafel is namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de sfeer in huis. Door voor een sfeervol Terrazzo tafelblad te kiezen, krijgt uw woonkamer een warme, levendige uitstraling.

Er zijn veel redenen op te noemen waarom een Terrazzo tafelblad de ideale toevoeging is in uw interieur. Deze worden voor u hieronder haarfijn uitgelegd. U kunt ook even een belletje plegen of een mailtje sturen naar onze klantendienst.

Meer over de geschiedenis van Terrazzo

Tafelbladen van Terrazzo ademen sfeer en warmte uit op een manier dat geen enkel ander materiaal in ons assortiment dat kan. Wanneer u dan ook voor deze steen kiest, dan kiest u voor een Italiaanse traditie van honderden jaren oud. De eerste Terrazzo vloeren werden namelijk ongeveer vijfhonderd jaar geleden voor het eerst aangelegd.

Terrazzo is een steen die door de mens, per toeval, is ontworpen. Men was echter zo gecharmeerd van de eerste vloer met marmersnippers, dat Terrazzo niet alleen de nieuwst trend maar ook een ambacht werd. Vroeger werd het creëren van producten als een Terrazzo tafelblad dan ook met de hand gedaan door een vakman uit Italië.

De steen is in Nederland pas sinds de jaren ’50 bekend. Omdat na de Tweede Wereldoorlog Italiaanse ambachtslieden hun heil zochten in Nederland. Pas toen kwam men in aanraking met de kunst en Terrazzo maakte een opleving.

Na decennia lang in de vergetelheid te zijn geraakt, is de steen momenteel bezig met een triomfantelijke terugkeer. Nu de processen in de steenfabrieken flink zijn gemoderniseerd, is het mogelijk om producten van het materiaal te produceren zonder een ambachtelijke steenbewerker. Het vervaardigen van bijvoorbeeld een Terrazzo tafelblad kan tegenwoordig dus sneller en goedkoper.

Is een tafelblad van Terrazzo ook praktisch?

De grote vraag die u zichzelf afvraagt, is of Terrazzo ook een praktische keuze is voor een tafelblad. Met haar combinatie van marmer- en graniet snippers, spiegel deeltjes en stukjes glas heeft Terrazzo namelijk een zeer aparte uitstraling, maar het is wel de bedoeling dat de steen ook handig in gebruik is.

Op het vlak van bestendigheid scoort Terrazzo gelukkig erg goed. De basis van een Terrazzo tafelblad blad bestaat uit cement. Cement is een betrouwbare keuze voor een oppervlak, vandaar dat het materiaal ook veelvuldig wordt toegepast in de bouw. Het is bovendien een materiaal dat niet snel krassen toont en niet zal barsten bij het laten vallen van een zwaar object op het oppervlak.

Een interessant voordeel van  een Terrazzo tafelblad is dat het volledig waterdicht is. De steen wordt namelijk in de fabriek, voordat deze afgeleverd wordt, meerdere malen gepolijst. Hierdoor ontstaat niet alleen een zeer glad oppervlak, maar ook een oppervlak met geen defecten waardoor uw Terrazzo tafelblad erg hygiënisch is.

Mogelijke bezwaren voor een tafelblad van Terrazzo

Voordat u overstag gaat en er voor kiest om een Terrazzo tafelblad aan te schaffen, zult u ook onderzoek moeten doen naar de mogelijke nadelen van het materiaal. Iedere steen heeft pluspunten, maar ook minpunten. Deze voor- en nadelen kunnen direct afgeleid worden van de fysieke eigenschappen van de steen.

Terrazzo is een steen dat voor het grootste gedeelte uit cement is opgebouwd. Cement is een zwaar materiaal en als resultaat is Terrazzo ook behoorlijk zwaar. Aangezien het onderstel van uw tafel het nieuwe tafelblad moet kunnen dragen, is het handig dat u op de hoogte bent dat het noodzakelijk is om een onderstel te gebruiken met een hoge draagkracht.

Ook het plaatsen van een hete pan op een Terrazzo tafelblad is niet het beste idee. Met name als u uw tafelblad wilt gebruiken voor uw eetkamer, zult u dus onderzetters moeten gebruiken. Het plaatsen van een warm kop thee of kop koffie zal echter niet voor kringen of andere oneffenheden zorgen.

Het kopen van een Terrazzo tafelblad

Omdat wij via het internet verkopen en rechtstreeks vanuit onze fabriek leveren, kunnen wij A-kwaliteit leveren voor prijzen die niet door andere aanbieders te evenaren zijn.

Om een idee te krijgen hoeveel u kwijt zult zijn aan een Terrazzo tafelblad, kunt u nu een offerte aanvragen. Op onze offerte pagina vindt u een offerte formulier. Door deze in te vullen, zult u al binnen een dag of twee dagen een prijs opgave ontvangen.