Terrazzo Keukenblad | Een aanrechtblad van Terrazzo kopen

Terrazzo werkblad is bezig met een comeback. Dit prachtige materiaal kan nu aangeboden worden voor een scherpe prijs dankzij de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van natuursteen.

In onze fabriek kunnen wij dan ook Terrazzo aanrechtbladen op maat maken. Het is daarnaast mogelijk om onze werkbladen van Terrazzo een uniek uiterlijk te geven.

Een Terrazzo keukenblad is opgebouwd van cement dat is aangevuld met diverse versieringen zoals natuursteen snippers, parelmoer, spiegel stukjes en glas splinters. Omdat de samenstelling van de steen nooit helemaal hetzelfde is, is een Terrazzo werkblad altijd een bijzonder aanzicht.

We hebben Terrazzo aanrechtbladen in veel verschillende uitvoeringen. Bovendien is dit slechts een klein deel van de mogelijkheden die wij aanbieden. Op zoek naar een specifiek Terrazzo keukenblad? Neem contact op met onze helpdesk!

Terrazzo keukenblad | Meer over de geschiedenis van Terrazzo

Terrazzo is een materiaal met een prachtige geschiedenis. De steen is niet in diep in de aardkorst ontstaan, nog ver voordat de eerste historici een kleitablet had opgepakt, maar vond ook niet haar oorsprong in de fabriek of laboratorium. Terrazzo is een steen welke puur per toeval is ontdekt in Italië.

Honderden jaren geleden kreeg een Italiaanse bouwvakker de opdracht een vloer te vullen. De bouwvakker had een slim idee en besloot marmer- en graniet afval in de uitgehakte bodem te deponeren en vervolgens hier het cement over te gieten. De eerste paar jaren waren de scherven van marmer en graniet dan ook niet zichtbaar.

Omdat de vloer in kwestie echter iedere dag door een grote mensenmassa gepasseerd werd, ontstond er als het ware hetzelfde effect als het polijsten van de vloer. Naar verloop van tijd drongen de marmer– en graniet stukjes door het cement heen.

Dit leidde echter niet tot een groot fiasco. De Italianen waren dol op het unieke effect dat was ontstaan en begonnen dan ook met het handmatig produceren van vloeren met hetzelfde effect. Het materiaal kreeg de naam Terrazzo.

Terrazzo Werkblad | Wat maakt Terrazzo geschikt voor in de keuken?

Terrazzo werd aanvankelijk voornamelijk voor vloertegels gebruikt maar heeft zich inmiddels ook een weg gevonden in de keuken. Dat is geen verrassing aangezien de eigenschappen zich prima lenen om er een Terrazzo werkblad van te maken.

Omdat Terrazzo voor een groot deel is opgebouwd uit cement, is het materiaal behoorlijk hard. Bovendien is het, vanwege de stevigheid van cement, bestand tegen krassen, stoten en andere vormen van slijtage. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat u uw Terrazzo werkblad snel zult beschadigen.

Een ander belangrijk voordeel van Terrazzo is dat het, in tegenstelling tot marmer en graniet zelf, niet poreus is. Zeker voor een werkblad in de keuken is dit een groot pluspunt omdat het oppervlak vaak nat wordt dankzij het spetteren van de kraan en het morsen van drinken en andere voedingsmiddelen.

Terrazzo is dus makkelijk schoon te maken aangezien vlekken niet in het Terrazzo keukenblad kunnen doordringen. Hetzelfde geldt voor bacteriën. U kunt het oppervlak dus met een paar vegen met een schone doek weer keurig in orde maken.

Terrazzo Werkblad | Waar moet u opletten bij een werkblad van Terrazzo?

Een Terrazzo werkblad heeft ook een aantal nadelen. Deze zullen de pret absoluut niet drukken, maar het is wel belangrijk dat u van de hoogte bent van deze minpunten zodat uw werkblad van ons brandschoon en onbeschadigd blijft.

Allereerst is Terrazzo niet hittebestendig. Door een kookpan direct vanaf het fornuis op uw werkblad te plaatsen, kan er schade ontstaan aan de beschermlaag die zich aan het oppervlak bevindt. Hierdoor is uw Terrazzo werkblad minder goed beschermd tegen schade en slijtage. Ten tweede is het ook belangrijk om op te passen met zware schoonmaakmiddelen, bleekmiddel en andere bijtende stoffen en chemische middelen. U heeft deze middelen niet nodig voor het schoonmaken van uw terrazzo werkblad, dus we raden aan om deze te passeren. Verder is Terrazzo niet zo hard en sterk als keramiek of graniet, dus we raden aan om niet al te gekke dingen te doen met uw Terrazzo keukenblad.

Een groot deel van deze problemen kunt u voorkomen door uw terrazzo  schoon te maken met groene zeep. Deze natuurlijke zeep maakt het mogelijk om hardnekkig vuil van het oppervlak te verwijderen, zonder het werkblad permanent te beschadigen. Het gebruik van groene zeep heeft daarnaast het voordeel dat het uw aanrechtblad van Terrazzo enkel mooier maakt, aangezien de kleur van de snippers dieper worden en er een natuurlijke beschermingslaag tegen vlekken ontstaat.

Terrazzo Werkblad | Het kopen van een Terrazzo werkblad

Een Terrazzo werkblad kopen hoeft nu niet meer extreem prijzig te worden. Vanwege de tijd en moeite die in het produceren van een Terrazzo werkblad werd gestoken, was Terrazzo nooit een goedkope keuze. Bij ons kunt u echter een Terrazzo aanrechtblad voor een uitstekende prijs vinden.

Benieuwd of een Terrazzo werkblad binnen uw budget past? Vraag nu een offerte aan om erachter te komen hoe betaalbaar een werkblad van Terrazzo tegenwoordig kan zijn. We laten zo snel mogelijk van ons horen.