WAT IS KERAMIEK?

Keramiek is ontstaan door geheel vernieuwde technologieën toe te passen binnen de natuursteenbranche. Keramiek heeft daarom ook andere eigenschappen. Eerder waren keramieken tegels vooral bekend, echter is het productieproces van keramiek voor aanrechtbladen totaal anders vervaardigd. De juiste benaming hiervoor is Compacte Gesinterde oppervlaktes.

WAARUIT BESTAAT KERAMIEK?

  • Mineralen uit graniet, kwarts en veldspraat
  • Mineralen uit Glas
  • Natuurlijke oxiden. Deze bepalen de uiteindelijke kleureigenschappen

HOE WORDEN BOVENSTAANDE BESTANDSDELEN UITEINDELIJK VERWERKT TOT KERAMIEK?

De technologie van het sinteren die TheSize ontwikkeld heeft om Neolith te kunnen creëren, doet in een paar uur hetzelfde als wat er gebeurt in het natuurlijke proces waarin na verloop van duizenden jaren steen gevormd wordt. De hierboven genoemde materialen worden onderworpen aan zeer hoge druk en temperaturen.
In de eerste fase gaat de massa grondstoffen door een pers, waar een kracht/druk van bijna 400 bar toegepast wordt. Vervolgens gaat in de tweede fase de zo ontstane plaat in een oven met een temperatuur van meer dan 1.200°C. Dit proces resulteert in een ultra-compact oppervlak, met een door-en-door dessin in de gehele massa van de plaat. Dat geeft keramiek haar eigenschappen.

VOOR WELKE TOEPASSINGEN KAN KERAMIEK GEBRUIKT WORDEN?

Door het formaat en de fysisch-mechanische eigenschappen is dit type product ideaal voor een oneindig aantal toepassingen binnen en buiten. Keramiek is goed toepasbaar binnen de woonomgeving alsmede binnen de bedrijfsomgeving: werk- en aanrechtbladen, vloeren, wanden, gevels, meubilair. Daarom zijn de mogelijkheden van keramiek oneindig.

WAT ZIJN DE EIGENSCHAPPEN VAN NEOLITH KERAMIEK?

Neolith is een oppervlak met hoog rendement, een groot formaat en geringe dikte. Het is daarom dan ook een product met superieure fysische en mechanische eigenschappen dat zich kan meten met iedere standaard of specificatie die er actueel op de markt is, of zelfs beter presteert. Neolith kunt u overal voor gebruik, denk aan werk- en aanrechtbladen in de keuken en de badkamer, voor bekleding binnen en buiten, vloeren met grote afmetingen, meubilair of zelfs gevels. De collectie biedt keuze uit meer dan 40 modellen die verkrijgbaar zijn in 4 verschillende afwerklagen.
BEKIJK AL ONS KERAMIEK NEEM CONTACT MET ONS OP

Geef een antwoord