Composiet.

Voor de mens is kwarts misschien wel het belangrijkste mineraal dat er bestaat. Kwarts staat helemaal aan het begin van onze technologische ontwikkeling. Vuursteen, een vorm van kwarts, was het materiaal waarvan onze voorouders al miljoenen jaren geleden werktuigen maakten, maar ze konden er ook een vuurtje mee maken. Ook in computerchips, het voorlopige eindpunt van techniek, is kwarts onmisbaar. Gelukkig bestaat maar liefst 12% van de aardkorst uit dit mineraal dus er is genoeg! Ook in Nederland is er genoeg: wanneer je over het strand loopt, loop je eigenlijk over een grote vlakte van kwartskorreltjes.

Kwarts is erg hard.  van de schaal tot 10 van hardste materialen ter wereld staat het op 7!

Hoe word composiet gefabriceerd ?

Het hierboven beschreven natuurlijke kwarts word vermalen en samen met een kunsthars in een mal gegoten. Dit residu word vervolgens onder hoge druk samengeperst waarna het uithard tot plaat materiaal. Nog voordat het is uitgehard word het gecheckt door een robot om er zeker van te zijn dat het materiaal de hoogste kwaliteit heeft. Hierna wordt het gepolijst en geslepen.

Om de gewenste kleur en structuur te krijgen worden er kleurpigmenten , spiegeltjes en granietkorrels toegevoegd. Hierdoor krijgt het composiet zijn natuursteen, marmer , beton of terrazzo look.

Welke merken composiet levert Aanrechtblad-kopen.nl?

aanrechtblad-kopen heeft een zeer ruim assortiment.

Wij leveren enkel top kwaliteit werkbladen met de bijbehorende garantie voorwaarden. merken die wij leveren zijn :

  • Silestone
  • Diresco
  • Santa Margherita
  • Caesarstone

 

Toepassingen van composiet.

Een composiet is zeer geschikt in de keuken, badkamer of als baliblad. Aanrechtblad-kopen.nl adviseert haar klanten graag. Daarom leggen wij per product de voor en nadelen uit, laten de afmetingen en afwerkingen weten , en adviseren u hoe te onderhouden.

Zo zijn wij er zeker van dat u de juiste keuze maakt en nog jarenlang geniet van een werkblad van Aanrechtblad-kopen.nl.